2 μήνες σχολείου...

Δύο μήνες στο σχολείο για τα παιδιά, πρώτη φορά φέτος και τα δύο. Σε προηγούμενο post είχα αναφέρει κάποια προβλήματα που είχαμε αντιμετωπίσει όπως για παράδειγμα η επιθετικότητα του μικρού προς τα άλλα παιδιά. Ή η αρνητικότητα της μεγάλης για να μάθει ξένη γλώσσα ή να συμμετέχει σε κάποια δραστηριότητα.

Οι εξελίξεις μετά από 2 μήνες σχολείου, προσπαθειών από την μεριά της δασκάλας και από την δική μου, είναι πέρα έως πέρα ενθαρρυντικές! 

Ο μικρός την εβδομάδα που πέρασε έχει ηρεμήσει κατά πολύ τόσο στο σχολείο όσο και στο σπίτι. Δεν έχει πειράξει κανένα παιδάκι, ακούει την δασκάλα χωρίς γκρίνιες και υστερίες και είναι πιο συγκεντρωμένος. Το ίδιο και στο σπίτι. Πλέον είναι λίγες οι φορές που θα έχει υστερίες. Μπορεί να θυμώνει αλλά το αντιμετωπίζει με ηρεμία. Κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα!

Η μεγάλη δε έχει πλέον αρχίσει και μαθαίνει αρκετές λέξεις και γράμματα ξενόγλωσσα, τα οποία μας τα λέει όποτε εκείνη θέλει κι όχι όποτε την ρωτάμε εμείς. Γράφει καθαρά τα γράμματα ακόμη και καλλιγραφικά! Ακόμη όμως δεν θέλει να συμμετέχει στις δραστηριότητες για την προετοιμασία τους στις εορτές του σχολείου, όπως μπαλέτο. Εντάξει, για να είμαι ειλικρινής δεν αγχώνομαι τόσο για αυτό μιας και μπορεί το παιδί μου να μην έχει κλήση σε τέτοια πράγματα. Περισσότερο της αρέσει η μουσική, τα μουσικά όργανα παρά το μπαλέτο. Άσχετα εάν όταν ακούμε τις 12 Βασιλοπούλες κάνουμε μερικές φιγούρες σε αυστηρά κλειστό κύκλο παρευρισκόμενων εμένα και τον αδερφό της, στο σαλόνι μας.

Τέλος, εκεί που έπρεπε να πω καμιά δεκαριά φορές να μαζεύουν τα πράγματά τους, τώρα μία φορά θα το πω και τις περισσότερες φορές θα τα μαζέψουν αμέσως! Στο σχολείο βλέπεται, μαζεύουν όλα τα παιδιά τα παιχνίδια!

Μπορεί οι 2 πρώτοι μήνες να ήταν με άγχος περισσότερο για την προσαρμογή τους στο σχολείο, αλλά είμαστε πλέον σε ένα πολύ καλό δρόμο! 

Μην φανταστείτε ότι λείπουν φυσικά οι καυγάδες και οι ανορεξίες... είπαμε... εξακολουθούν και είναι παιδάκια που όπως και εμείς οι ενήλικες έχουν τις καλές και τις κακές ημέρες διάθεσης.

Καλή Κυριακή να έχουμε :)

2 σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.