Πάμε Ν. Αφρική;

Ένα από τα όνειρά μου σαν παιδί, αλλά και σαν ενήλικας, είναι να ταξιδέψω στον κόσμο. Να δω τους ανθρώπους, τον τρόπο ζωής, την φύση, την κουλτούρα. Κάποιος είχε πει, πως εάν δεν κυκλοφορήσεις στον δρόμο δεν γνωρίζεις την κουλτούρα του λαού.

Μιας και δεν υπάρχει, μέχρι στιγμής, η δυνατότητα για ταξίδια, τουλάχιστον κάνουμε διαδικτυακά ταξίδια και πάμε μέχρι την Νότιο Αφρική. Εκεί ζουν αγαπημένα μου πρόσωπα. Όπως μου είπαν, οι άνθρωποι είναι πάντα χαμογελαστοί. Γενικά οι Νότιοι Αφρικανοί θεωρούνται πολλοί φιλικοί άνθρωποι. Φυσικά, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις ανά περιοχές, όπου απλά σε κάποιες δεν μπορείς να πατήσεις. Δεν μπορώ να διαφωνήσω...παντού συναντάς και τους μεν και τους δε, άλλωστε.

Ας κάνουμε ένα διαδικτυακό tour όμως...


Table Mountain
Είναι ένα βουνό του οποίου το όνομα είναι και το χαρακτηριστικό του. Είναι επίπεδο στην κορυφή και προσελκύει πολλούς επισκέπτες, οι οποίοι θα φτάσουν έως και την επίπεδη κορυφή του. Φανταστείτε μόνο την θέα από εκεί μιας και το ύψος είναι περίπου στα 250 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας.

Robben Island
Είναι ένα νησί σε απόσταση περίπου 7 χιλιομέτρων από την ακτή της Νότιας Αφρικής. Στην συγκεκριμένη φυλακή κρατιόταν ως πολιτικός κρατούμενος ο Nelson Mandela για 18 χρόνια. Στο κελί του έχουν αφήσει ακόμη τα πράγματά του. Ένας πολύ περιορισμένος χώρος. Φροντίστε μόνο να κλείσετε σύντομα το εισιτήριό σας γιατί οι επισκέπτες για το  νησί είναι πολλοί! Φυσικά το νησί-φυλακή πλέον λειτουργεί σαν τουριστικός προορισμός.

Stellenbosch
Πρόκειται για της παλαιότερη πόλη της Νοτίου Αφρικής, το 1679. Το χαρακτηριστικό της είναι η μεγάλη σε ποικιλία παραγωγή οίνου. Θα βρείτε περίπου 44 οινοπαραγωγούς. Από οινοπαραγωγό σε οινοπαραγωγό, φιλοξενούν τους τουρίστες για γεύμα και δοκιμή του κρασιού τους. 

Oudtshoorn
Πρόκειται για μία περιοχή όπου η στρουθοκάμηλοι είναι δημοφιλής τόσο για τα αυγά, τα οποία θεωρούνται λιχουδιά και προσφέρονται στα εστιατόρια της περιοχής, όσο και για το ότι μπορείτε όντως να πάτε μία βόλτα πάνω στην πλάτη μιας στρουθοκαμήλου! Χαρακτηρίζεται ήσυχη περιοχή. 

Durban
Η Durban είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στην Νότιο Αφρική και παράλληλα η πιο φιλική. Έχει μία μεγάλη χρυσή ακτή, πολύ δημοφιλής για τους σέρφερς. Φυσικά εάν αποφασίσετε να κάνετε surf ή να κολυμπήσετε, προσέξτε γιατί θεωρείτε και επικίνδυνη ζώνη για καρχαρίες! Δημοφιλή περιοχές στην Durban είναι η Ινδική κοινότητα και η Ινδική αγορά, όπου θα βρείτε πολλά εστιατόρια της Ινδικής κουζίνας, προϊόντα, μπαχαρικά κλπ.

Kruger National Park
Δεν γίνεται να μην επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Kruger εάν πάτε στην Νότιο Αφρική. Είναι το πιο παλιό πάρκο, το οποίο δημιουργήθηκε από το 1898. Είναι πέντε ώρες μακρυά από το Γιοχάνεσμπουργκ. Μπορείτε να νοικιάσετε ένα αμάξι 4Χ4 για σαφάρι και να απολαύσετε την άγρια ζωή που υπάρχει εκεί. 

Όλα τα παραπάνω είναι απλά μία γεύση του τι πρόκειται να δείτε εάν ποτέ πάτε στην Νότια Αφρική. Φυσικά, μην αμελήσετε να γυρίσετε το Γιοχάνεσμπουργκ, την πρωτεύουσα δηλαδή, τα Μουσεία, τα εστιατόρια, τα πάρκα. Θα  βρείτε πολλά γραφεία όπου οργανώνουν tours. Σίγουρα στο ξενοδοχείο όπου θα μείνετε θα βρείτε κάποιον ταξιδιωτικό πράκτορα. Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε κάποια από τα παραδοσιακά χωριά των ιθαγενών.

Υπέροχο ταξίδι! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.