Φυτά και ψυχολογία


Σε εμάς τις γυναίκες αρέσουν πολύ τα λουλούδια. Και για να μην μπερδευτούμε εννοούμε τα αληθινά λουλούδια, με χρώματα, ευωδιές και όταν προσφέρονται με πολύ πολύ αγάπη ακόμη καλύτερα! 

Εκτός από συναισθηματική ανάγκη για εμάς τις γυναίκες να μας δείχνουν αγάπη με λουλούδια (και όχι μόνο!), να ομορφαίνουν τον χώρο μας και να χαρίζουν ευχάριστες ευωδιές, τα λουλούδια συμβάλουν και στην καλή ψυχολογική μας διάθεση. Κι αυτό ισχύει και για όλους, και για τους άντρες! 

Πιο συγκεκριμένα έρευνα του Παν/μίου Χάρβαρντ έδειξε πως όταν βλέπουμε ένα βάζο με λουλούδια το πρωί που ξυπνάμε, αποκτάμε μια διάθεση και ζωντάνια που διαρκεί όλη μέρα, ιδίως αν τα λουλούδια βρίσκονται στο τραπέζι της κουζίνας. Τα γαρίφαλα που έχουν ανθεκτική φύση είναι ιδανικά για το θερμό περιβάλλον της κουζίνας.

Μελέτη σε Πανεπιστήμιο του Τέξας έδειξε πως όταν οι εργαζόμενοι έχουν ένα βάζο λουλούδια στο γραφείο τους, είναι 15% περισσότερο αποδοτικοί. Για μεγαλύτερα αποτελέσματα προτίμησε ηλίανθους, αφού σύμφωνα με τους χρωματοθεραπευτές το κίτρινο είναι το χρώμα της δημιουργικότητας.

Μελέτες στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον έδειξαν πως όσοι κοιμούνται με το άρωμα της λεβάντας στο υπνοδωμάτιό τους έχουν πολύ λιγότερες ενοχλήσεις στη διάρκεια του ύπνου τους.

Μιας και τα λουλούδια που βάζουμε σε βάζο κάποια στιγμή μαραίνονται, γιατί να μην προσφέρουμε γλαστούλες με χώμα για να στολίζουν, ευωδιάζουν και να συμβάλουν και στην ψυχολογία μας για πολύ πολύ περισσότερο χρόνο; 


Το ξέρετε ότι και τα φυτά επηρεάζονται από θετικές ή αρνητικές ενέργειες; Για παράδειγμα εάν υπάρχει αρνητική ενέργεια τα φυτά πολύ πιθανόν να μην μεγαλώσουν όσο θα έπρεπε και να μαραζώνουν πιο γρήγορα. Το αντίθετο όταν φροντίζουμε να έχουμε θετική ενέργεια στον χώρο μας. Τα φυτά, εάν τα παρατηρήσουμε λίγο καλύτερα, θα δούμε ότι αναπτύσσονται περισσότερο, έχουν πιο υγιεί και πράσινα φύλλα και ευωδιάζουν περισσότερο.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θέλετε να πάρετε ένα δώρο αγάπης, προτιμήστε φυτά σε γλάστρες! Κατά προτίμηση με άνθη. Ρωτήστε τον ανθοπώλη να σας κατευθύνει για την καλύτερη δυνατή επιλογή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.