Guest post by Kathy and Callie ή αλλιώς Ανθομέλι

8:29 μ.μ.
Καλημέρα,
Για όσους δεν μας ξέρετε, είμαστε η Κατερίνα και η Κάλη, ή αλλιώς οι Ανθομελένιες ή τα Ανθομελάκια! Πριν ένα χρόνο και κάτι που ξεκινούσαμε το blog μας δεν πιστεύαμε ότι θα καταφέρναμε να φτιάξουμε ένα blog με τόσες πολλές θεματικές κατηγορίες… ταξίδια, συνταγές, diy, βάπτιση, γάμος, κήπος… και άλλες. Όταν, λοιπόν, ήρθε η πρόσκληση της Κάλλης να παρουσιάσουμε μια καινούργια ανάρτηση στο blog της δεν ξέραμε πραγματικά τι να διαλέξουμε. Έτσι ψάχνοντας ένα παλιότερο δημοψήφισμα που είχαμε κάνει για να βγάλουμε τις δημοφιλέστερες κατηγορίες μας, είδαμε ότι η κατηγορία «tips ή αλλιώς συμβουλές» είχε μεγάλη απήχηση!


Συμβουλές, λοιπόν, για παλιές και νέες νοικοκυρές αλλά και όχι μόνο. Πόσες φορές άλλωστε δεν έχετε ψάξει στο ίντερνετ για να δείτε πώς να καθαρίσετε έναν λεκέ ή πώς να γλυτώσετε από τον πονοκέφαλο ή τον πονόδοντο! Μικρά tips που μας λύνουν τα χέρια και εννοείται πως έχουμε δοκιμάσει και εμείς. Δεν θα σας δίναμε ποτέ να δοκιμάσετε κάτι εάν πρώτα δεν είχε εξακριβωθεί η αποτελεσματικότητά του και φυσικά αν δεν είχαμε βγάλει και τις δικές μας φωτογραφίες… όπως άλλωστε κάνουμε πάντα!
Τι λέτε ξεκινάμε;


Φούρνος Μικροκυμάτων
Λερώθηκε ο φούρνος μικροκυμάτων από πιτσιλιές και ανεπιθύμητες μυρωδιές…. Βάλτε στο φούρνο ένα μπολ που έχετε γεμίσει (τα 2/3) με νερό και χυμό από μισό λεμόνι. Ανάψτε την δυνατή σκάλα για ένα λεπτό και μετά σκουπίστε τα τοιχώματα με ένα σφουγγαράκι ή με ένα στεγνό πανί. Φούρνος καθαρός και μυρωδάτος. Εάν χρειαστεί επαναλάβετε μια φορά!

Εναλλακτικά βάλτε σε γυάλινο μπολ σκόνη βανίλιας, ανάψτε τον φούρνο για 10 λεπτά και μετά καθαρίστε με νωπό πανί. Καθαρίζει εύκολα ενώ ταυτόχρονα μοσχοβολάει.


Κεριά
Κεριά που στάζουν και σας λερώνουν τους δίσκους ή τα τραπέζια…. Πριν τα χρησιμοποιήσετε, βουτήξτε τα σε ένα μπολ με νερό και 2 κουταλάκια αλάτι. Αφήστε τα για λίγη ώρα, σκουπίστε τα και μετά καλή ρομαντσάδα!

Βραστήρας-καφετιέρα
Όλες εσείς οι νέες μαμάδες που χρησιμοποιείτε τον βραστήρα, πείτε μου, δεν έχετε βαρεθεί τα άλατα; Γεμίστε τον βραστήρα με ένα μείγμα από νερό και ξύδι (κατά προτίμηση λευκό για να μην μυρίζει έντονα) σε ίσες ποσότητες και βάλτε τον σε λειτουργία. Μόλις βράσει αδειάστε τον, γεμίστε με καθαρό νερό, βράστε ακόμα μια φορά και μετά χύστε το. Goodbye άλατα!
Εναλλακτικά το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με σκέτο λευκό ξύδι με την καφετιέρα σας. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία 1-2 φορές με σκέτο νερό ώστε να φύγει η έντονη μυρωδιά.

Μυρμήγκια
Υπάρχει μια εποχή (εκεί γύρω στην άνοιξη) που όσο καθαρό κι αν είναι το σπίτι εμφανίζονται κάτι μυρμήγκια που με εκνευρίζουν απίστευτα. Τι κάνω; Βάζω ωμό ελληνικό καφέ σε ένα αλουμινόχαρτο! Δεν ξέρω αν είναι η μυρωδιά του ή η γεύση του, αλλά τα μυρμήγκια αλλάζουν δρόμο!
Επίσης μπορείτε να ρίξετε λίγη κανέλα σε σκόνη μπροστά από την τρύπα που βγαίνουν τα μυρμήγκια. Η μυρωδιά της κανέλας τους αποπροσανατολίζει και δεν βρίσκουν τον δρόμο. Τσακώστε τα!
Κι αν πάλι έχετε τρύπες στους αρμούς από τα πλακάκια και σας έρχονται από εκεί οι μικροσκοπικοί επισκέπτες βουλώστε την τρύπα με άσπρη πλαστελίνη. Μέχρι να ξανανοίξουν την τρύπα, έχει ο Θεός.


Κόλλα στιγμής
Θεέ μου, αυτή η κόλλα στιγμής είναι όντως πολύ δυνατή! Προχθές όταν προσπαθούσα να κολλήσω ένα παιχνίδι της μικρής μου, τα έκανα μαντάρα! Δεν υπήρχε σημείο στα χέρια μου που να μην έχει κόλλα. Έτριβα, έτριβα και τίποτα. Ώσπου η αδερφή μου μού είπε το κόλπο! Ασετόν και τέλος το τσούξιμο και ο κνησμός. Τρίξτε την περιοχή με ένα υγρό από ασετόν βαμβάκι και ανακουφιστείτε!

Καούρες
Εσάς τις εγκυούλες σας ταλαιπωρούν οι καούρες στο στομάχι… φάτε παγωτό χωρίς ενοχές. Το κρύο έχει αντιφλεγμονώδη δράση και έτσι σίγουρα θα ανακουφιστείτε! Τι είναι μερικές θερμίδες μπροστά σε αυτό το απαίσιο κάψιμο που δεν σε αφήνει να κοιμηθείς;

Λουλούδια
Μα τι ωραία ανθοδέσμη είναι αυτή που σας έφερε το ταίρι σας… μια περιουσία μόνο και μόνο για να την θαυμάζετε για λίγες ημέρες; Όχι πια! Να θυμάστε να αλλάζετε το νερό κάθε δύο μέρες και να κόβετε διαγώνια τις άκρες των λουλουδιών και φυσικά να αφαιρείτε τα μαραμένα ανθάκια. Τι; Το ξέρατε αυτό; Τότε διαλύστε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη ή μια ασπιρίνη σε ζεστό νερό και ρίξτε το μέσα στο νερό. Και έτσι θα θαυμάζετε τα λουλουδάκια σας για λίγες ημέρες ακόμα!


Τσίχλα
Τα ωραία σας μαλλάκια διακοσμούνται με μια ροζουλί μπιγκ-μπάμπολ (που την θυμήθηκα!)… πάρτε βουτυράκι, τρίξτε την συγκεκριμένη τούφα και απαλλαγείτε! Εάν πάλι κολλήσει στα ρούχα σας, μισή ώρα στην κατάψυξη θα σας βοηθήσει να την βγάλετε πολύ πιο εύκολα! Όπως φαίνεται και στην εικόνα, καλό θα ήταν να το βάλετε πρώτα το ρουχαλάκι σας σε μια σακούλα!

Αυτά από εμάς! Ελπίζω να σας φανούν χρήσιμες οι συμβουλές μας! Εάν πάλι θέλετε περισσότερα tips επισκεφτείτε το blog μας www.anthomeli.blogspot.gr και επιλέξτε την κατηγορία tips!

Ένα ευχαριστώ είναι λίγο για να ευχαριστήσουμε την Κάλλη για την τιμή που μας έκανε να παρουσιάσουμε μια δική μας ανάρτηση στο blog της. Με αυτή της την πράξη μας επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά ότι το blogging μας ενώνει!

Με εκτίμηση,
Kathy + Callie









2 σχόλια:

  1. Ευχαριστούμε και πάλι για την φιλοξενία!
    Kathy & Callie by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως πάντα με πολύ ενδιαφέρων θέματα κορίτσια μου!
    Αυτό με το φούρνο μικροκυμάτων ομολογώ ότι δε το ήξερα και ότι θα το κάνω σίγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.