Μηλόπιτα χωρίς φύλλο

Μια πολύ εύκολη συνταγή για μηλότιπα, που βρήκα διαδικτυακά, αλλά έκανα τις δικές μου τροποποιήσεις, για να την εφαρμόσω στα δικά μου γούστα.





Θα χρειαστείτε:

1 κιλό μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια περίπου 2 εκ.
100γρ. βούτυρο
300γρ. περίπου αλεύρι
250γρ. ζάχαρη
χυμό από ένα πορτοκάλι
λίγο αλάτι
κανέλλα σε σκόνη
λίγο λικέρ

Προθερμένεται τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σε ταψάκι βάζετε τα κομμένα μήλα και περιχύνεται τον χυμό πορτοκαλιού.
Σε μπωλ ανακατεύεται τα υπόλοιπα υλικά εκτός του λικέρ. Το αλεύρι έχει υπολογιστεί στο περίπου. Θέλουμε να βγει ένα μείγμα ρευστό.
Το μείγμα το περιχύνουμε πάνω από τα μήλα και ανακατεύουμε ελαφρά να πάει παντού.
Ραντίζουμε με λίγο λικέρ.
Ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα (αλλά να μείνουν λίγο τραγανά) και να πάρει χρώμα από πάνω.

Tip: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέσα στο μείγμα τριμμένα μπισκότα ή σαν βάση για την πίτα.


Μπορείτε να το συνοδέψετε με κρέμα, παγωτό, μερέντα, ή σκέτο! Προτιμήστε ζεστό! 

Εμάς τουλάχιστον μας αρέσει ζεστό! Καλή όρεξη!

2 σχόλια:

  1. ΛΕΙΠΟΥΝ ΥΓΡΑ, ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΛΑΦΡΩΣ ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΟ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ, ΒΟΥΤΥΡΟ & ΖΑΧΑΡΗ. ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΣΘΕΣΑΜΕ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΑΥΓΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τον χυμό από πορτοκάλι το προσθέσατε; κάθε παραλλαγή και κάτι διαφορετικό αναλόγως τα γούστα

      Διαγραφή

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.