Εύκολα Κρουασάν από τις Νανσοσυνταγές


Με το άνοιγμα των σχολείων αρχίζει κι ο πονοκέφαλος για το κολατσιό τους.... Από σήμερα λοιπόν θα σας δίνω συνταγές για εύκολες συνταγές που θα σας λύσουν τα χέρια στην κυριολεξία.


ΥΛΙΚΑ...


1.5 φλ.καφέ λάδι
1 μαγιά ξηρή ή φρέσκια από το σούπερ μάρκετ
1 μπέικιν
1 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
1 ποτήρι γάλα χλιαρό
αλεύρι περίπου 1 κιλό
1 κρόκο αβγού

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

250 γρ φέτα
2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.γ. ελαιόλαδο
πιπέρι

ή
τυρί Philadelphia
λίγο κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ελαιόλαδο

ή
σπανάκι στραγγισμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκο ψιλοκομμένα
φέτα τριμμένη
λίγο άνιθο

ή
250 γρ γκούντα τριμμένο
λίγες ροδέλες πιπεριάς
κομματάκια ζαμπόν
κομματάκια τομάτας

ή για γλυκά κρουασάν
μερέντα, μαρμελάδα

Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ κι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά μέχρι να έχουμε μία ζύμη εύπλαστη αλλά να μη κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο.

Αφού διπλασιαστεί η ζύμη μας τη χωρίζουμε σε 4 μπάλες. Ανοίγουμε κάθε μπάλα σε φύλλο και το κόβουμε όπως την πίτσα σε 8 τριγωνικά κομμάτια. Βάζουμε μία κουταλιά από τη γέμιση που έχουμε ετοιμάσει και τα τυλίγουμε προσέχωντας οι άκρες να μπουν μέσα για να μη ξεχειλίσει η γέμιση κατά το ψήσιμο.Τους δίνουμε το σχήμα των κρουασάν και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.

Αλείφουμε με τον κρόκο τα κρουασάν μας και παίρνουμε το μισό από ένα βιτάμ και ρίχνουμε κομματάκια ανάμεσα στα κρουασάν. Ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδίσουν.

Βγαίνουν 32 κρουασάν. Μπορείτε να κάνετε τα μισά με αλμυρή γέμιση και τα άλλα μισά με γλυκιά και να δώσετε στα παιδιά 2-3 από όλα για το σχολείο. Είναι ιδανικά και για πρωινό αλλά και για απογευματινό.

Μπορείτε επίσης να τα ψήσετε χωρίς γέμιση και να τα κάνετε σαντουϊτσάκια για το σχολείο, πικ νικ ή για πάρτυ.

Καλή επιτυχία!

5 σχόλια:

  1. Μμμμ λατρεύω τα κρουασάν - ειδικά τα γλυκά! Όντως φαίνεται εύκολη Κάλη μου, θα τη δοκιμάσω σίγουρα κάποιο από τα επόμενα σ/κ! ευχαριστούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ χαίρομαι που σου αρέσει!! Κι εγώ σε αναμονή να την δοκιμάσω!! Καλό Σαβ/κο!!

      Διαγραφή
  2. Τα φτιάξαμε σήμερα!! Κάποια σκέτα, κάποια με μαρμελάδα μέσα!! Πολύ εύκολα και έχω να πω, πως η ζύμη κάνει και για πίτσα και για τυροπιτάκια!! Τα παιδιά ήδη τα δοκίμασαν και τους άρεσαν!! Και σε εμάς το ίδιο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.